Adam
Newbie
Pomógł? 2
|
 |
« : Kwiecień 17, 2009, 03:19:37 » |
|
Na forum zawitałem dawno, jednak udzielam się... niewiele, głównie śledzę pojawiające się wątki, galerie. Tym razem chciałem wrzucić na forum jednego z samurajów z zestawu ZVEZDY (w sumie jest ich tam 17). Pomalowany wg mojej inwencji, mój drugi zestaw w życiu. Bardzo proszę o opinie. Podstawka w całości wykonana przeze mnie z tektury, trawy elektrostatycznej i styroduru, samuraj pomalowany akrylami PACTRY.   
|
|
|
|
|
|
|
coofii90
Newbie
Pomógł? 1
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 17, 2009, 03:56:25 » |
|
Jak na ta skale to jest bardzo dobrze, świetnie by wyglądało więcej konnych na jakiejś dioramce a jakbyś dodał pieszych to w ogóle  Najlepsza jest flaga P.S. Nie wiem jak to możliwe tyle wyciągnąć z Pactry 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 05:32:31 wysłane przez coofii »
|
|
|
|
|
Grzegorz K.
Zjazd
Hero Member
Pomógł? 46
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 17, 2009, 06:40:08 » |
|
Dopiero teraz zobaczyłem jaka to skala  na malowaniu to ja się generalnie nie znam ,ale wystarczy mi że mi się ten samuraj podoba .Czekam na więcej Pozdrawiam Grzesiek
|
|
|
|
|
|
|
Adam
Newbie
Pomógł? 2
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 17, 2009, 07:34:14 » |
|
Mam trochę więcej, ale ten mi się wyjątkowo udał. 
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz Wolski
Zjazd
Sr. Member
Pomógł? 27
OBY ZDRADA I NIENAWIŚĆ NIE BYŁY NASZYM UDZIAŁEM
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 17, 2009, 09:56:40 » |
|
Prosimy z małążonką o więcej fotek
|
|
|
|
Pozdrawiam z Serca Głebokości Tomasz Wolski h. Junosza
|
|
|
Adam
Newbie
Pomógł? 2
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 17, 2009, 11:23:31 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 11:25:39 wysłane przez Adam »
|
|
|
|
|
Grzegorz K.
Zjazd
Hero Member
Pomógł? 46
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 18, 2009, 07:08:21 » |
|
Mnie ta czerwień na samurajach się podoba ,a juz na zdjęciach grupowych wygląda to wszystko że hohohoho 
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz Wolski
Zjazd
Sr. Member
Pomógł? 27
OBY ZDRADA I NIENAWIŚĆ NIE BYŁY NASZYM UDZIAŁEM
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 18, 2009, 10:23:47 » |
|
Bardzo fajnie Może to moją małążonkę zmotywuje do pomalowania swoich kurdupelków  Na ostatniej fotce ten kolo po lewej nie ma aby lakowej maski na twarzy dla lepszego postrachu wroga?
|
|
|
|
Pozdrawiam z Serca Głebokości Tomasz Wolski h. Junosza
|
|
|
Adam
Newbie
Pomógł? 2
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 18, 2009, 10:40:36 » |
|
Bystre oko! Faktycznie, ma! Przy malowaniu następnego zwrócę na to uwagę, dzięki
|
|
|
|
|
|
|
Katarzyna Manikowska
Zjazd
Hero Member
Pomógł? 44
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 20, 2009, 06:28:29 » |
|
ooo, i cięciwy w łukach mają!  ale oczków nie mają  tak czy owak: piękne są. Pozwolę sobie powtórzyć: że też można tyle wyciagnąć z Pactry... a łaciate konie będą?
|
|
|
|
Nie jestem modelarzem redukcyjnym. Nie jestem też człowiekiem poważnym. Jestem hobbitem. My name is Hamster. The Mad Hamster! 
|
|
|
Adam
Newbie
Pomógł? 2
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 20, 2009, 01:27:41 » |
|
Cięciwa to włos mej lubej  Prawda, oczy wyjątkowo ciężko mi się maluje i z dwojga złego lepiej zacieniować niż robić czarną kropę. A co do łaciatych koników... bardzo bym chciał takiego pomalować, ale z tymi łatami to strasznie trudna sprawa. Po drugie marzy mi się biały ogier/klacz, ale białym to ewidentnie nie potrafię malować. o co chodzi z tą Pactrą ?  Ja się przyzwyczaiłem, ale jak mi się będzie kończyć to będę się przesiadał na coś innego...
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2009, 04:00:44 wysłane przez Adam »
|
|
|
|
|
Katarzyna Manikowska
Zjazd
Hero Member
Pomógł? 44
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 21, 2009, 06:54:45 » |
|
Pactra jest jakościowo słaba, zwłaszcza w porównaniu z farbami dedykowanymi specjalnie do figurek. Poza tym Pactra to odcienie głównie czołgowe i lotnicze, szarawe, zielone, stłumione. Nawet czerwień Pactry jest jakby szarawa. Oczki możesz robić na dwa sposoby: 1) z białkiem, 2) bez białka. IMHO czarna kropa, nawet duża, jest lepsza niż sam cień. Białe zwierzątko? spróbuj tak: na jasnoszary podkład daj suchy pędzel z jeszcze jaśniejszej szarości i na to delikatne rozjaśnienia z białej. Potem delikatny czarny (dość rzadki) wash na pęciny od kolan w dół i na mordkę (sam pysk plus okolice oczu). Ogon i grzywa na czarno, ścieniowane suchym pędzlem na szaro. A łaty najlepiej malować ze zdjęcia. Zobacz tutaj: http://www.riorondo.com/index.html
|
|
|
|
Nie jestem modelarzem redukcyjnym. Nie jestem też człowiekiem poważnym. Jestem hobbitem. My name is Hamster. The Mad Hamster! 
|
|
|
|